Warning: Use of undefined constant headerfavicons - assumed 'headerfavicons' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /wp-content/plugins/favicons/favicons.php on line 2188

Warning: Use of undefined constant headerfavicons - assumed 'headerfavicons' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /wp-content/plugins/favicons/favicons.php on line 2204

Warning: Use of undefined constant headerfavicons - assumed 'headerfavicons' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /wp-content/plugins/favicons/favicons.php on line 2220
 Co jeść | Grupa Krwi

Co jeść

zalecenia dietetyczne dla osób z grupą krwi „B”

żurawiny ich działanie uniemożliwia bakteriom przyklejanie się do komórek pęcherza moczowego i dróg moczowych
czarny bez /codziennie w sezonie na zachorowania, profilaktycznie/ hamuje autoreprodukcję wszystkich znanych wirusów grypy / polega ono na wzmacnianiu reakcji odpornościowej i hamowaniu neuroaminidazy – enzymu, którego aktywność powinna być ograniczana, ponieważ zwiększa inwazyjność mikroorganizmów i zdolność do niszczenia tkanek, neuroaminidaza wzmaga też niszczące działanie lektyn
l. zielonych warzyw kapusta pekińska, brokuły – zawierają magnez, ważny czynnik antywirusowy
o. z oliwek umożliwia właściwe trawienie i wydalanie
ananas bromelaina/enzym/ ułatwia trawienie
orkisz, ryż, owies zboża wysoce wskazane dla tej grupy krwi
dorsz, łosoś bogate w odżywcze oleje
flądra, halibut, sola, makrela, sardynka stanowią doskonałe źródło wysokiej jakości białek
serek wiejski, twaróg, ser mozarella zapewniają optymalne proporcje aminokwasów ważne !!! grupa B jest jedyną, która może korzystać z przetworów mlecznych, jest to możliwe dzięki temu, iż w antygenie grupy B podstawowym cukrem jest taki sam jaki występuje w mleku czyli

D – galactozamina

są wśród osób z gr. B także takie, które nie tolerują laktozy, jest to jednak proces odwracalny, możliwy po uregulowaniu całości diety

jajka kurze nie zawierają lektyny, która znajduje się w tkankach mięśniowych kurczaków
chleb ezekiela, esseński wytwarzany z kiełkującego ziarna pszenicy, lektyny glutenowe znajdujące się w łupinach kiełkujących ziaren są niszczone w procesie kiełkowania, zawiera wiele nietkniętych enzymów
mięta pieprzowa przeciwdziała zaburzeniom układu pokarmowego
koper włoski powszechnie używany w leczeniu kolki, niestrawności zgagi, w gr. krwi B ma działanie zapobiegające nowotworom,
nasiona arbuza pobudzają metabolizm
brukselka, burak, kalafior, marchew, czerwona papryka, sok z kapusty zawierają składniki, które pozytywnie modyfikują podatność na choroby