Warning: Use of undefined constant headerfavicons - assumed 'headerfavicons' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /wp-content/plugins/favicons/favicons.php on line 2188

Warning: Use of undefined constant headerfavicons - assumed 'headerfavicons' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /wp-content/plugins/favicons/favicons.php on line 2204

Warning: Use of undefined constant headerfavicons - assumed 'headerfavicons' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /wp-content/plugins/favicons/favicons.php on line 2220
 Co jeść | Grupa Krwi

Co jeść

Silny układ odpornościowy stanowi naturalną ochronę dla osób z grupą krwi „0”. Chory z grupą krwi „0” ma większe szanse na wyzdrowienie niż z grupą krwi A. Z ponad trzydziestu lat badań wynika, że chory z grupą „0” jest w stanie zmobilizować silniejszą, a zatem bardziej skuteczną obronę. Oznacza to, że stosowanie diety i odpowiednich zaleceń dotyczących trybu życia może pozwolić na wzmocnienie bariery ochronnej.

Spożywanie mięsa, a choroba nowotworowa – kwestia powszechnie sporna

Chude, ekologiczne mięso, wolne od pestycydów jest przez osoby z grupą 0 trawione bardzo dobrze. W ich żołądkach jest znacznie więcej kwasu solnego niż w pozostałych grupach. Po posiłku szybciej wydzielają one duże ilości pepsyny, pepsynogenu i gastryny czyli składników niezbędnych do prawidłowego trawienia białka zwierzęcego. Również w większych ilościach wytwarzany jest w jelicie cienkim – enzym o nazwie fosfataza alkaliczna, który również pomaga w trawieniu białek zwierzęcych i tłuszczu.

poliaminy – czynniki sprzyjające rozwojowi raka

rodzaj żywności działanie na organizm z grupą krwi „0”
chude czerwone, mięso z hodowli ekologicznych zwiększa tempo metabolizmu, produkty mięsne są źródłem CLA (skoniugowanego kwasu linoleinowego), który jest ważnym czynnikiem przeciwrakowym w grupie 0, mięso zwierząt wypasanych na łąkach zawiera -5 razy więcej CLA niż hodowanych w warunkach wielkich farm
owoce morza doskonałe źródło białka, regulują pracę tarczycy
wodorosty zawierają kwas alfalinolenowy, który może zapobiegać przerzutom, zwiększają produkcję hormonu tarczycy, redukują zagrożenie wrzodami, chronią śluzówkę żołądka uniemożliwiając bakteriom przyleganie do niej (zawierający kelp Vital „0”) doskonałym uzupełnieniem jest preparat Spirulina Max
brokuły, szpinak, kapusta bezgłowa, jarmuż, pasternak sprzyjają wydajnemu metabolizmowi, doskonałe źródło wapnia i witaminy K, szpinak i pasternak – hamujący wpływ na podziały komórek rakowych
bób zawiera lektynę (Vicia faba) stymulującą różnicowanie niezróżnicowanych komórek raka okrężnicy
czosnek zawarte w nim związki siarkowe wykazują silne działanie przeciwnowotworowe,
poprzez neutralizowanie kancerogenów, spowalniają rozwój raka warto uzupełnić dietę o preparat będący silnym koncentratem czosnku czyli „Garlic Caps
oliwa z oliwek, olej lniany korzystne dla serca i arterii, wspomagają wydalanie (olej lniany nie jest korzystny w przypadku zagrożenia nowotworem prostaty)
cebula zawiera kwercetynę (dużo jej posiada Spirulina Max) i inne przeciwutleniacze chroniące komórkę przed niekorzystnymi mutacjami
orzechy włoskie oczyszczają organizm z toksyn
surowe siemię lniane wzmacnia układ odpornościowy
tłuste ryby oceaniczne źródła kwasów tłuszczowych omega – 3 (wskazana również suplementacja preparatem Omega – 3) należy unikać ryb mrożonych ponieważ zawierają więcej poliamid niż świeże
sól jodowana dobre źródło jodu, należy jednak stosować z umiarem
pietruszka właściwości łagodzące w przewodzie pokarmowym, wzmacnia układ trawienny i immunologiczny, korzystny wpływ na nerki
śliwki świeże i suszone, figi powodują reakcje zasadowe w przewodzie pokarmowym, który potrzebuje zrównoważenia zbyt wysokiej kwasowości w celu uniknięcia owrzodzenia i podrażnień wyściółki żołądka
sok z ciemnej wiśni korzystny dla przewodu pokarmowego (ze względu na odczyn wysoce zasadowy)
wiśnie, czereśnie, czarna jagoda, czarny bez duże ilości przeciwutleniaczy, ponadto czarna jagoda zawiera kwas elagowy, który blokuje drogę metaboliczną, mogącą prowadzić do raka
greipfrut po strawieniu wykazuje korzystne właściwości alkaliczne
sok ananasowy pomocny w unikaniu wzdęć i zatrzymywaniu płynów przyczyniających się do wzrostu wagi
soki warzywne zasadowe, bardziej wskazane niż owocowe
chleb esseński, ezechiela (trudny do kupienia i kosztowny) wytwarzany z kiełkującego ziarna pszenicy, lektyny glutenowe znajdujące się w łupinach kiełkujących ziaren są niszczone w procesie kiełkowania, zawiera wiele nietkniętych enzymów
zielona herbata hamuje enzymy sprzyjające rozwojowi nowotworu
przyprawy:
estragon, kurkuma, imbir, kozieradka, pieprz Cayenne, koper ogrodowy
bardzo skutecznie hamują wytwarzanie poliamid kozieradka – szczególnie korzystna w białaczkach
mniszek lekarski zawiera dwa ważne czynniki przeciwrakowe: taraksasterol i taraksaerol
!!! jajka niewielkie ilości, wyłącznie z hodowli ekologicznych,